İZÜ'lü Öğrencilerin TÜBİTAK Başarısı

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen, "2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği" 2017 yılı 11. dönem sonuçları açıklandı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Büşra Külsoy ve Betül Kevser Tuğla’nın, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertan ERMİŞ’in danışmanlığında hazırladıkları “Yumurta Kabuğu ve Zeytin Çekirdeğinin Çikolata Kaplamalı Yulaflı Bisküvilerde Kullanılması” başlıklı projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Büşra Külsoy ve Betül Kevser Tuğla’nın TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülen bu projeleri, çikolata kaplamalı yulaflı bisküvinin; kalsiyumca zengin yumurta kabuğu ve biyoaktif bileşenler içeren zeytin çekirdeği tozu ile zenginleştirilerek sağlığa faydalı fonksiyonel bir ürün geliştirilmesi ve böylece gıda atıklarının değerlendirilmesi amaçlanıyor.

TÜBİTAK'ın düzenlediği "2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği" programı üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini; projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik ediyor.