Malezya'da Düzenlenen "1. Uluslararası Eğitim Olanaklarını Geliştirme Konferansı" Tamamlandı

İZÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Abdülmuttalip ARPA, Uluslararası Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (The International Educational Scientific and Cultural Organization –IESCO) tarafından 19-20 Ocak tarihlerinde Malezya’nın Putrajaya şehrinde düzenlenen 1. Uluslararası Eğitim Olanaklarını Geliştirme Konferansı’na katıldı.

'Eğitim Modelleri' ve 'Çatışma Bölgelerinde Eğitim' gibi konuların ele alındığı konferansın ilk oturumunda ‘Uluslararası Eğitim Modelleri’ tartışıldı.

Önemli katılımcıların yer aldığı konferansta İZÜ'yü temsil eden İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulmuttalip Arpa, Türk yüksek öğretim sistemini ve son yıllardaki ilerlemeleri sundu. Öte yandan Prof. Tan Sri Dato’ Dzulkifli Abdul Razak, yükseköğretimde Malezya tecrübesini anlattığı tebliğde, Malezya modelinin son yıllarda uluslararası düzeyde kaydettiği ilerlemelere değinirken, Prof. Dr Akihiko Nakayama ise Japon yüksek öğretimi hakkında bilgi verdi.