İZÜ’den Oyun Bağımlılığına Karşı Önemli Proje

Yeni neslin sorunlarından biri haline gelen dijital oyun bağımlılığı gün geçtikçe daha da artıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu durumu artık bir hastalık olarak tanımladığını ve bu hastalığın adını ‘’Oyun Rahatsızlığı’’ olarak belirttiğini ifade etti.
İZÜ öğrencileri günümüzün önemli sorunu için İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden tam destek alan bir projeye imza attılar.

fotoğraf 1

İlk adım olarak Bilim Kolejindeki öğrencilerden oyun rahatsızlığı olan öğrenciler anketlerle tespit edilip; sonrasında ise bireyde farkındalık ve sosyalleşme sağlamak için hobi edinebilecekleri atçılık, okçuluk, golf, topraklı tarım gibi birçok çeşitli spor ve aktivite ortamları hazırlanacaktır.
Oyun Bağımlılığına karşı ailede farkındalık oluşturmak için Sinan CANAN, Hayati İNANÇ, Nevzat TARHAN gibi isimlerin bulunacağı ebeveynlere yönelik seminerler düzenlenecektir.
Tüm çalışmaların sonucunda oyun bağımlısı olan bireyin bağımlılığını en aza indirmiş olup aile ve sosyal çevresi ile bağlarını daha da güçlendirmesi hedeflenmektedir.

fotoğraf 2