Köy Okuluna İZÜ Kütüphanesi Kuruldu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde eğitim gören bir grup öğrenci sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Van’ın Tuşba İlçesi Gedikbulak Köyü İlköğretim Okulu için 3700 kitaplık kütüphane kurdu. Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden Buse Bilgili, Elif Aslan, Büşra Hekimoğlu ve Ezgi Öztabur’un bölümümüzü temsilen katıldığı kütüphane açılış töreni oldukça coşkulu geçti.

2011 yılında gerçekleşen Van depreminde tamamen yıkılan ve daha sonra yapılan yardımlarla yeniden inşa edilen Gedikbulak İlköğretim Okulu Kütüphanesine ait mobilyalar, duvarların boyanması, yeni perdelerin alınması ve kitapların bir araya getirilmesi gibi tüm ihtiyaçların İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin bulduğu destekçiler tarafından karşılandı. Kütüphaneye "İZÜ Hemşirelik Kütüphanesi" adı verildi.

Van Depreminin ardından bölgede çekim yapan televizyon ekibine Nasrettin Hoca kitabı yıkıntı altında kaldığı için “Şimdi ben ne okuyacağım!” diyerek göz yaşı döken ve halen Gedikbulak İlköğretim Okulu’nda öğrenimine devam eden bir öğrencinin kitaplar arasında Nasrettin Hoca Hikayelerini gördüğü sırada “Depremde kaybettiğim kitabımı buldum” demesi törene katılanların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

İZÜ Hemşirelik Kütüphanesi 4 İZÜ Hemşirelik Kütüphanesi İZÜ Hemşirelik Kütüphanesi 3 İZÜ Hemşirelik Kütüphanesi 2