Hemşirelik Haftası Etkinliği Düzenlendi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hemşirelik Haftası münasebetiyle 8 Mayıs 2018 tarihinde gün boyu süren bir etkinlik düzenledi. “Dezavantajlı Grupların Sağlık Hizmetlerine Erişimlerindeki Hukuki ve Filli Engeller”, “Sosyal Dışlanma ve Sağlık”, “Sağlıkta Eşitsizliği Etkileyen Sosyal Faktörler” ve günümüzde sağlığın/sağlıksızlığın yönlendirilmesinde en önemli güç olan “Medya ve Sağlık” başlıklı konular uzmanları tarafından ele alındı. Etkinliğin ikinci kısmında ise bölüm öğrencileri tarafından yapılan bilimsel etkinlik ve sosyal sorumluluk projelerinin sunumu yapıldı.

Modern hemşireliğin kurucusu olan Florence Nightingale’nin doğum günü olan 12 Mayıs, tüm dünyada “Dünya Hemşirelik Günü” olarak kutlanıyor. Hemşirelik Haftası olarak kabul edilen 12-17 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Hemşireler Birliği’nin belirlediği tema doğrultusunda çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Uluslararası Hemşireler Birliği 2018 yılının temasını ise "Sağlık Bir İnsan Hakkıdır" olarak belirlenmişti.

Florance Nightingale Kimdir?

Florence Nightingale Kırım Savaşı sırasında İngiliz Savaş Bakanlığı’nın isteği üzerine 38 hastabakıcı kadın ile birlikte Üsküdar Selimiye Kışlası’na gelmiş, o dönem savaşta yaralanan her 10 askerden 7’sinin savaş yaralarından değil, bu yaraların enfekte olması, kötü çevre ve yetersiz beslenme nedeniyle öldüğünü tespit etmiş; yaşam koşullarını düzelterek ölüm oranını %2’ye kadar düşürmüştür. Nightingale’nin bu başarısı tüm dünyada yankı bulmuş, adına dünyanın birçok ülkesinde okullar açılmış, bir anlamda İstanbul modern hemşireliğin doğuşuna tanıklık etmiştir.

Hemşirelik Haftası Etkinliği Düzenlendi Hemşirelik Haftası Etkinliği Düzenlendi 2 Hemşirelik Haftası Etkinliği Düzenlendi 3