Prof. Dr. Turan Koç'a TYB Vefa Ödülü

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Koç, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "40. Yıl Vefa Gecesi" programında ödül aldı.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin kuruluşunun 40. yılı vesilesiyle düzenlenen  "40. Yıl Vefa Gecesi" Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Vefa gecesinde, ülkemizde kültür ve ilim dünyasına hizmeti geçen kırk büyük şahsiyete vefa ödülleri verilirken, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Koç da ödül alan kıymetli isimlerden biriydi.

Gecede ödül alan diğer isimler ise şu şekilde; yönetmen Necip Sarıca, Süleymaniye Kütüphanesi eski müdürü Dr. Nevzat Kaya, ressam İlhami Atalay ve Devrim Erbil, mimar Sinan Genim, felsefe tarihçisi Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, sanat tarihçisi Prof. Dr. Haşim Karpuz ile Semavi Eyice, klasik Türk müziği sanatçısı Alaeddin Yavaşça, müzisyen, yazar ve şair Prof. Dr. Şahin Uçar, halk müziği sanatçısı Aysun Gültekin, hat sanatçısı Hasan Çelebi, Türk hat sanatı üzerine araştırmalarıyla bilinen Prof. Dr. Uğur Derman ve Türk tezhip sanatı ustası ve araştırmacısı Prof. Dr. Fatma Çiçek Derman, yazar Doç. Dr. Emin Işık, kültür tarihçisi ve araştırmacısı Dursun Gürlek, bestekar Amir Ateş ve Erol Sayan, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren, cilt sanatı üstadı İslam Seçen, ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Kara, halk edebiyatı araştırmacısı M. Sabri Koz, sahaf ve araştırmacı Emin Nedret İşli, edebiyat araştırmacısı Prof. Dr. Yavuz Akpınar, yazar ve şair Prof. Dr. Turan Koç, hattat, ebrucu ve şair Fuat Başar, tarihçi Mehmet Genç, sosyolog ve yazar Prof. Dr. Ümit Meriç, felsefeci Prof. Dr. Teoman Duralı, piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, yazar Osman Akkuşak, sanat tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy, foto muhabiri Ara Güler, araştırmacı-yazar ve ilahiyatçı Prof. Dr. Salih Tuğ, yazar ve şair Beşir Ayvazoğlu, ilahiyatçı ve felsefeci Prof. Dr. Bekir Karlığa, araştırmacı Prof. Dr. İsmail E. Erünsal ve tarihçi, yazar Mehmed Niyazi Özdemir ile ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük.

Vefa gecesinde, "İncesaz" müzik grubunun da bir konseri yer aldı.

Prof. Dr. Turan Koç Prof. Dr. Turan Koç