İZÜ’de Kanserde Güncel Yaklaşımlar Konferansı Düzenlendi

1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Kanserde Güncel Yaklaşımlar” başlıklı konferans düzenlendi. İSEFAM Konferans Salonu’nda 3 Nisan Salı günü düzenlenen programa konuşmacı olarak Op. Dr. Hakan Akıncı katıldı.

Kanser beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının yanı sıra, maddi ve manevi yönden uzun süreli mücadele gerektiren çağımızın en önemli hastalıkların başında geliyor. Dünyada her yıl 14 milyon kişinin yakalandığı ve yaklaşık 8 milyon kişinin ölümüne sebep olan hastalık; benzer seyirde devam ederse, Dünya Kanser istatistiklerine göre 2030 yılında 22 milyon yeni vaka ortaya çıkması ve vakalarda %75 artış olması bekleniyor. Ülkemizde, sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp-damar hastalıklarından sonra en sık görülen ikinci ölüm sebebi olması açısından kanser önemli bir toplum sağlığı problemi olarak dikkat çekmektedir. Ülkemizin kanser haritası incelendiğinde erkeklerde en sık akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri görülmektedir.

Bu önemli hastalıkta farkındalık oluşturmak amacıyla Nisan ayının ilk haftası, Türkiye’de Kanserle Savaş Haftası olarak kabul edilmekte. Bu vesile ile İZÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Kanseri Önlemede Güncel Yaklaşımlar ve Kendi Kendine Meme Muayenesi” konferansı düzenlendi. Op. Dr. Hakan Akıncı’nın katılımı ile gerçekleşen konferansta kanserden korunma yolları, erken teşhisin önemi ve kendi kendine meme muayenesi konuları ele alındı. Konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

ISO_9236 ISO_9260 ISO_9249