Prof. Dr. Necmettin Erbakan İZÜ’de Anıldı

Eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 7. yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde anıldı. Milli Gençlik Kulübü’nün 5 Mart Pazartesi günü düzenlediği anma programına konuşmacı olarak İZÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif. Ersoy, Gazeteci Mustafa Kurdaş ve Yazar Ekrem Şama katıldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy konuşmasının başında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı “Bize yeni bir ufuk açan ve yaşayışıyla bize yol gösteren hocamızı rahmetle yâd ediyoruz. Mekânı cennet olsun” sözleriyle andı. Necmettin Erbakan’ın iki miras bıraktığını belirten Prof. Dr. Ersoy “Erbakan Hoca bize iki tane miras bırakmıştır. Bunların ilki toplantı adresidir. Toplantı adresi ise milli görüştür. Yani İslam’ın temel ilkeleridir. İkincisi de adil düzendir. Bu çağın kurtuluşu adil düzendir. Burada da gençlere görev düşmektedir. Gençler yaptıkları çalışmalarla bunu başaracaktır” dedi.

Gazeteci Mustafa Kurdaş Merhum Erbakan’ın Türkiye’de ve dünyada çok büyük bir sosyolojik devrim meydana getirdiğini söyleyerek “Gençler sokakta çatışırken kavga ederken Hoca, Milli Görüş hareketiyle şiddetten hep uzak kalmıştır. Ben Erbakan Hoca’yı tanımlarken şu cümleyi kurmayı çok severim. Gömleğin ilk düğmesini doğru iliklemek önemlidir. Çünkü ilk düğmeyi doğru iliklerseniz gerisi de doğru gelir. İşte bu bakımdan Erbakan Hoca İslam Birliği düğmesini ilikleyerek işe başlamıştır” diye konuştu.

Konuşmasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bir dünya lideri olduğunu ifade eden Yazar Ekrem Şama, bu durumu yaşanmış bir olay ile anlattı:

“Bir tarihte Türkiye’den bir Afrika ülkesine Erbakan Hoca’nın selamıyla bir öğrenci kafilesi gidiyor. Bu kafileyi orada büyük bir kalabalık karşılıyor. Tabii bizim öğrencilerimiz şaşırıp mahcup oluyorlar. Durumu sorguluyorlar. Karşılamaya gelen kalabalıktan biri durumu Erbakan Hoca’nın selamıyla gelen sizleri böyle karşılamak zorundayız diye açıklıyor”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama Programı, kürsü konuşmalarının ardından yapılan hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ISO_6596 ISO_6573 ISO_65761