"Hayatta Kal" Belgeselinin Galası İZÜ’de Yapıldı

Afrika’da yaşanan zorluklara dikkat çekmek amacıyla hazırlanan “Hayatta Kal” Belgeseli ilk kez İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde gösterime girdi. İSEFAM Konferans Salonu’nda 28 Şubat Çarşamba günü yapılan galaya İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, belgeselin yönetmeni Tülay Gökçimen, gazeteci/yazar Yusuf Kaplan ile çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut yaptığı açılış konuşmasında sinemanın önemine değinerek “Bugün hayırlı bir etkinliğe tanıklık edeceğiz. Yönetmen Tülay Hanım ve Yusuf Hoca’yı tebrik ediyorum. İktisat Tarihi derslerinde okuttuğum bazı kitaplar var. Kitabı anlatmak en az bir ay alırken filmle iki saatte her şey daha güzel anlaşılıyor. Bütün meselelerle ilgili bu durum geçerli” diye konuştu.

Yazar Yusuf Kaplan konuşmasında “İçinde yaşadığınız çağı tanımalısınız. Tanıyamadığınız çağı anlayamazsınız ve değiştiremezsiniz. Bu çağı anlamak için yapılması gerekenler var. Başkalarının kavramlarıyla tanımlamalar yapamazsınız. Sinema bütün sanatların toplamıdır“ dedi.

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Hayatta Kal Belgeseli ilk kez izleyicisi ile buluştu. Film gösterimi sonrası filmin yönetmeni Tülay Gökçimen, Yusuf Kaplan ve Serhat Orakçı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program misafirlere hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

Hayatta Kal - Prof. Dr. Mehmet Bulut Hayatta Kal Hayatta Kal - Tülay Gökçimen Hayatta Kal