"İslam ve Modern Psikoloji" Konferansı Gerçekleştirildi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Islam and Modern Psychology" konferansı, 16 Şubat 2018 Cuma günü saat 10:00'da İSEFAM Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

New York University Abu Dhabi Öğretim Üyesi Abdallah E. Rothman, Cambridge Muslim College Öğretim Üyesi Profesör Dr. Abdur Rasjid Skinner ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Dr. Malik Badri’nin konuşmalarının yer aldığı konferansa yoğun bir katılım olduğu gözlendi.

Profesör Dr. Malik Badri'nin ‘‘Eğer bir psikolog olursanız ve psikolojiyle ilgili çalışmalar yaparsanız, bütün psikolojiniz değişecektir." açıklamasında bulunurken, "İslam'ın psikoloji ile hiçbir ilgisi olmadığını düşünen bazı psikologların İslam konusunda cahil, uzman oldukları psikoloji hakkında bilgisiz’’olduklarını belirtti.

Konuşmacılar konferans boyunca, İslam ve Modern Psikoloji ilişkisini detaylı bir şekilde tartıştı.