‘Farklı Boyutlarıyla Öğretmenlik Mesleği’ Konferansı Düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde ‘Farklı Boyutlarıyla Öğretmenlik Mesleği’ konferansı verildi. Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

“İZÜ’de Öğretmenlik Eğitimi Almak Ayrıcalıktır”

Konferansın açılış konuşmasını İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut yaptı. Prof. Dr. Mehmet Bulut konuşmasına tüm hocaların ve dinleyiciler arasındaki öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. Öğretmenlik mesleğini, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un öğrencilik ve hocalık yaptığı bir mekânda öğrenmenin büyük bir avantaj olduğuna değinen Prof. Dr. Mehmet Bulut “Mehmet Akif Bütün Anadolu’yu Kurtuluş Savaşı zamanında harekete geçirdi. Millete öğretmenlik yaptı. Bugünlerde de eserleri vasıtasıyla hepimize eğitim vermeye devam ediyor” dedi. Prof. Dr. Mehmet Bulut konuşmasının devamında üniversiteye ismini veren Prof. Dr. Sabahattin Zaim’i andı. Hocaların Hocası Sabahattin Zaim’in dersine girme şansını elde ettiğine belirten Prof. Dr. Mehmet Bulut “Kendisi hiç kimse için kötü konuşmayan, son derece nazik ve beyefendi bir kişiydi” diye konuştu.

Özellikle Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu ‘Farklı Boyutlarıyla Öğretmenlik Mesleği’ konulu konferans verdi. Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu konferansta öğretmenlik mesleğini yaparken dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Konuların öğrencilere en doğru şekilde nasıl aktarılacağını örneklerle ifade etti.

Yaklaşık bir saat süren program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Program bitiminde 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle tüm öğretim üyeleri ve öğretmen adayı öğrencilere karanfil verildi.