2nd International Conference on Islamic Education

• Tarihler: 20 – 22 Eyl, 2018

Günümüzde Arap dili dünyanın çeşitli bölgelerinde muhtelif metotlarla öğretilmektedir. Bu konferansın temel amacı, Arap dili eğitimine dair farklı yaklaşımları bir araya getirmek ve yeni öğretim metotlarına imkân tanımaktır. İlk defa İstanbul’da Arapça eğitimi veren tüm üniversiteleri bir araya toplayan 2. Uluslararası İslami Eğitim Konferansı’nda klasik ve modern çalışmalar analiz edilecek, yöntemler arasındaki farklar ortaya koyulacak ve yeni metotlar değerlendirilecektir. Öte yandan 2. Uluslararası İslami Eğitim Konferansı Arap dili eğitimi veren uzmanlar arasında bir iletişim ağı kurma, Arap diline dair başarılı girişimleri teşvik etme ve farklı ülkelerdeki kurum ve üniversitelerin öğretim tekniklerini paylaşmayı hedeflemektedir. Sempozyum çerçevesinde Arap dili eğitiminin tarihsel sürecinden okutulan kitaplara, klasik metotlardan modern teknolojilerin kullanımına kadar birçok farklı konu masaya yatırılacaktır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Sempozyum Afişi[1894]-1